actualidad   cátedra   formación   

12/02/2024

Dicatic publica tres guies bàsiques d’accessibilitat web, documents accessibles i contingut accessible en xarxes socials

La càtedra de Bretxa Digital i Diversitat Funcional (DicaTIC) de la Universitat Politècnica de València ha editat tres guies bàsiques d’accessibilitat per a un primer acostament a l’accessibilitat digital.

Estes guies formen part d’un conjunt de ferramentes pensades per a sensibilitzar a la població sobre la necessitat de fer accessibles els continguts digitals per a totes les persones, independentment de la seua discapacitat.

Les tres guies han sigut validades per un panell d’experts de nou associacions i federacions, pertanyents al Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (*CERMI CV).

Les guies compten amb el suport i el finançament de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.

Estes tres ferramentes es complementen amb un curs MOOC llançat per la càtedra DicaTIC format per una sèrie de 10 vídeos amb explicació detallada de ferramentes per a afavorir l’accessibilitat universal i testimoniatges en primera persones de persones amb discapacitat i les barreres amb les quals es troben en accedir als continguts digitals.

La guia bàsica d’accessibilitat web per a principiants, permet conéixer tècniques per a contribuir al fet que la informació d’una pàgina web siga accessible per a les persones amb discapacitat, sense necessitat de tindre coneixements tècnics. Està organitzada a partir dels tres grans grups en els quals es dividix la discapacitat i conté informació actualitzada sobre la legislació.

Descarregar guia bàsica d’accessibilitat web

Guia bàsica per a crear documents accessibles

La guia bàsica per a crear documents digitals accessibles permet conéixer tècniques per a contribuir al fet que la informació d’un document siga accessible per a les persones amb discapacitat, sense necessitat de tindre coneixements tècnics. Esta publicació inclou legislació sobre accessibilitat actualitzada, normes d’estil de redacció inclusiva i una guia pas a pas per a escriure o editar documents de Word, presentacions de *PowerPoint i PDF accessibles.

Descarregar Guia bàsica documents accessibles

Guia bàsica per a crear continguts accessibles en xarxes socials

Manual per a crear contingut accessible en les xarxes socials, que permet conéixer tècniques per a contribuir al fet que la informació siga accessible per a les persones amb discapacitat, sense necessitat de tindre coneixements tècnics. Esta publicació inclou legislació i normativa sobre accessibilitat actualitzada, normes d’estil de redacció inclusiva i una guia pas a pas per a escriure o editar insercions accessibles en les principals xarxes socials d’Espanya.

Descarregar guía bàsica per a crear continguts accessibles en xarxes socials